Sivuluisu kiehtoo – Haanpään tavoitteet ovat korkealla

Lapuan urheiluautoilijoiden Henri Haanpää innostui driftingistä nähtyään Japanilaisia driftingvideoita. Hän ajoi ja voitti ensimmäisen kisansa takavetoisella Nissanilla vuonna 2007 ja on ajanut siitä lähtien joka vuosi enemmän tai vähemmän.

Kaudella 2019 Driftingin SM-sarjaa sekä kutsukilpailuja ajavaa Haanpäätä kiinnostaa ammattilaisuus driftingissä. Hän mainitsee idoleikseen japanilaiset Daigo Saiton ja Naoki Nakamuran, jotka ovat tehneet ajamisesta ammatin itselleen. Heidän ajotyylinsä ovat  sellaisia, joihin Haanpää pyrkii itsekin.

Drifting on näyttävä laji ja siitä tekee mielenkiintoisen se, että katsoja pääsee näkemään koko kisan lähietäisyydeltä. Esimerkiksi formuloissa ja rallissa katsoja näkee suoritusta vain pari sekuntia kerrallaan, kun auto pyyhkäisee ohi.

“Kovaa ajaminen hienoilla autoilla sivuluisussa on vaan todella siistiä, kun mennään kylki kyljessä”, Haanpää avaa.

Kaudelta 2019 Haanpää odottaa erityisesti uudella autolla ajamista ja hienoja tapahtumia, joista hän mainitsee erityisesti Jyväskylän Drift King ja Porvoon SpeedHooked PitStop kaupunkikisat.

Haanpäällä on driftingin suhteen tavoitteita, mutta tärkeänä hän pitää myös hauskanpitoa.

“Ammattilaisuushan olisi hienointa, mitä toivoisi. Ja tietenkin menestys SM-sarjassa. Tarkoituksena on kuitenkin aina pitää hauskaa!”