Moottoriradoilta lähelle yleisöä – Kuljettajat odottavat kaupunkilpailua innolla

RM Motorsportin Niko Määttälä nauttii kaupungeissa ajettavista kisoista ja kertoo saavansa yleisöstä lisäbuustia ajamiseensa.

“On hienoa, että Jyväskylän kaltaisessa kaupungissa järjestetään kilpailu, koska siellä ihmisiä on aina liikkeellä. Pienet kaupunkiradat ovat olleet itselle aina sopivia. Kun esimerkiksi betoniseinää on tarjolla, niin pitäähän sitä yleisölle antaa viihdettä ja käydä hiukan kolistelemassa auton takakulmia sinne.”

Määttälän kausi 2018 alkoi SM-sarjan osalta hyvin. Useiden pienten tekniikkamurheiden takia tuloksena oli kuitenkin pari heikompaa kisaa ja lopulta sijoitus sarjassa oli neljäs. Viime kaudella hän saalisti voittoja ja podium-sijoituksia useista sarjan ulkopuolisista kilpailuista.

“Sama ajamisen rentous pitäisi saada myös SM-sarjan kisoihin”, Määttälä kommentoi.

Kauteen 2019 valmistautuminen on vielä käynnissä. Auto on purettuna ja moottori ja vaihteisto käydään läpi. Lisäksi sähköt uusitaan ja auto teipataan ulkoisesti uuteen kuosiin.

“Jonkin verran on tullut reenailtua simulaattorilla”, Määttälä avaa valmistautumistaan.

Uuden kauden tavoitteekseen Määttälä ei aseta enempää tai vähempää kuin SM-sarjan sekä RADALLE.comin sarjan voiton. Lisäksi tavoitteena olisi ajaa podiumille kaikissa sarjan ulkopuolisissa kilpailuissa.

“Elokuussa lähdetään lisäksi ajamaan isoon kilpailuun Saksaan. Siellä tavoitteena on päästä top 8:aan EM-sarjan kuskien joukossa.”